Fawaka Ondernemersschool

Fawaka Ondernemersschool is een sociale onderneming en biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren. Er wordt hen geleerd hoe je een ondernemende houding aanneemt, zoals creatief denken, samenwerken, oplossingsgericht denken en doorzettingsvermogen; oftewel zelfontplooiing. Ook wordt geleerd hoe je duurzaam handelt, oftewel goed voor mens en milieu.

Ontdek Fawaka Ondernemersschool
Fawaka Zomerschool Muiderslot - Tessa Wiegerinck

Ieder kind heeft het recht om zich te ontwikkelen.

Wat is de kracht van een ondernemende houding? En wat kun je bereiken wanneer je in jezelf gelooft? Fawaka Ondernemersschool is ervan overtuigd dat ondernemen een goede manier is om te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen. Zij laten kinderen en jongeren op een speelse en positieve manier ervaren wat duurzaam ondernemen kan zijn. Hierbij is extra aandacht voor kinderen die moeilijk toegang hebben tot innovatieve educatieve programma’s. Iedereen kan meedoen, ongeacht de wijk waarin je opgroeit, je achtergrond of manier van leven.

Om de grote ecologische en maatschappelijke uitdagingen waar wij als land en wereld voor staan het hoofd te kunnen bieden, is het volgens Fawaka van groot belang dat de jonge generatie duurzaam en inclusief onderwijs gekoppeld aan ondernemend gedrag wordt geboden. Dit vormt de basis voor iedere jonge wereldburger. Om deze missie te kunnen behalen werken ze graag samen met verschillende partners, waaronder dus ook LifeSocks! 

Fotograaf:Tessa Wiegerinck

Fawaka Zomerschool Muiderslot - Tessa Wiegerinck

Choco ondernemers

Fawaka biedt verschillende programma’s aan die uitgaan van de volgende kernwaarden: ondernemerschap, diversiteit & inclusie, duurzaamheid, niet praten maar doen en talentontwikkeling. Het is hierbij belangrijk dat de kinderen zich op een positieve manier kunnen herkennen in de programma’s en daarom is er veel diversiteit in het lesmateriaal en de docenten en workshopgevers. In de programma’s gaan kinderen de uitdaging aan om fictief hun eigen merk te starten en het meest succesvolle bedrijf te worden.

Bijvoorbeeld het programma Choco Ondernemers waar kinderen hun eigen fairtrade chocolade merk ontwikkelen en verkopen. Eerst onderzoeken zij het productieproces en de productieketen van chocolade en leren ze over eerlijke handel.Vervolgens maken ze hun eigen chocolade, waarbij ze experimenteren met verschillende smaken. Met hulp van een grafisch vormgever maken ze een eigen wikkel voor hun chocoladereep. Daaruit is ook de tekening die op de Fawaka Ondernemersschool LifeSocks staat voortgekomen: met een olifant en cacaovrucht! Als laatste krijgen de kinderen les in marketing, pitchen en budgetteren om zo toe te werken naar de Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt, waar zij hun chocoladerepen verkopen. 

Button label
Fawaka Zomerschool Muiderslot - Tessa Wiegerinck

Onverwachte ontmoetingen en bouwen aan een duurzame generatie.

Ook organiseert Fawaka vakantiescholen in bijvoorbeeld de zomer-, herfst- of meivakantie. Er zijn verschillende thema’s zoals fairtrade chocolade, duurzame mode, robotica en gezonde voeding. Kinderen tussen 8-12 jaar kunnen kosteloos meedoen en gezinnen met een kleine portemonnee worden geholpen zodat de drempel lager wordt, bijvoorbeeld door gratis vervoer te regelen. Zo draagt Fawaka eraan bij dat ieder kind mee kan doen. Op de vakantiescholen ontstaan mooie, onverwachte ontmoetingen en wordt met zijn allen gewerkt aan een duurzame generatie.

Help mee
 • ‘Dit was de beste les ooit!’

  Anna 9 jaar - Mode ondernemers 

 • ‘Gezonde en lekkere dingen maken en een eigen bedrijf opzetten vond ik het leukste’

  Mohamed 12 jaar, Fit Bizkids zomerschool

 • ‘Wat ik het leukst vond was om gezellig samen te zijn’

  Sherwin 10 jaar, zomerschool

 • ‘Het was heel leuk, ik denk dat ik volgend jaar nog een keer kom’ 

  Yessica 13 jaar, zomerschool

1 van 4

Ontdek meer LifeSocks

1 van 4