Nierstichting

Je nieren zijn van levensbelang en onmisbaar voor een gezond en fit leven. De Nierstichting strijdt voor gezonde nieren voor iedereen. Maar krijg je (in je omgeving) toch met nierziekten te maken, dan zetten zij zich ervoor in om dit draaglijker te maken. De Nierstichting streeft naar een toekomst waarin nierziekten tot een minimum worden beperkt.

Ontdek de Nierstichting

Je nieren zijn je leven

Naast dat de Nierstichting informatie en steun geeft in het dagelijks leven van mensen met een nierziekte, investeren zij ook fors in onderzoek en innovatie. Dit heeft mede geresulteerd in de ontwikkeling van de draagbare kunstnier: deze geeft de vrijheid om weer te gaan en staan waar je wilt, omdat je hiermee overal kunt dialyseren. Daarnaast zet de Nierstichting zich in voor onderzoek naar de genezing van nierziekten. En strijden ze voor een kortere wachtlijst en meer succesvolle transplantaties.

Kruidenwijzer nierstichting

De Smaakmakers van de Nierstichting.

De Nierstichting helpt jou ook je nieren gezond te houden. Ongemerkt krijgen we te veel zout binnen: wist je dat wel 85% van de Nederlanders te veel zout eet? Dat is een kilo (!) zout per jaar te veel. Door de dagelijkse zoutinname te verlagen tot maximaal 6 gram kunnen we in 10 jaar zo’n 150.000 gevallen van chronische nierschade voorkomen en nierfalen bij 250 mensen vermijden.

Minder zout eten is makkelijker dan je misschien denkt. De Nierstichting geeft hiervoor verschillende tips. In de kruidenwijzer kun je bijvoorbeeld zien hoe je zout kan vervangen door verschillende verse kruiden. Ook staan er verschillende zoutbewuste recepten op de website, met verse en pure ingrediënten. De Nierstichting slaat zelfs de handen ineen met bekende chefs onder de naam Smaakmakers. Zij informeren en inspireren jou hoe je kookt met pure smaken. Ook de ontwerpen van de twee Nierstichting LifeSocks moedigen aan vaker te koken met verse ingrediënten zoals chilipepers, bieslook en knoflook. Dat is goed voor je gezondheid en erg lekker!

Help mee

Ontdek meer LifeSocks

1 van 4