Sportspullenbank Nederland

De Sportspullenbank Nederland geeft sportkleding en -materialen een tweede leven. De sportspullen worden ingezameld en via maatschappelijke organisaties uitgegeven aan mensen die helaas niet in staat zijn dit zelf aan te schaffen. Met als doel dat iedereen kan sporten. Want het is meer dan alleen bewegen: sporten is ook meedoen aan de samenleving, ergens bij horen, je fit en vrolijk voelen en fysiek in goede conditie blijven.

Ontdek de Sportspullenbank
Sportspullenbank Nederland Bus

Door elkaar, voor elkaar

Een gebrek aan sportspullen is vaker dan gedacht de oorzaak dat mensen niet bewegen. De Sportspullenbank wil deze belemmering wegnemen met als doel dat sporten voor iedereen toegankelijk wordt. Want iedereen moet kunnen bewegen en op deze manier kunnen deelnemen aan de maatschappij; of dit nou bij een vereniging is of op het pleintje in de wijk. Dat is goed voor je gezondheid en voor het leggen van sociale contacten.

Samen sterk

Via inzamelbakken zamelt de Sportspullenbank tweedehands sportkleding en -materialen in. Inmiddels staan er op 25 locaties in Rotterdam en Ridderkerk inzamelcontainers. Hier kunnen particulieren nog bruikbare spullen inleveren en vrijwilligers sorteren dit vervolgens. Om ervoor te zorgen dat de Sportspullenbank nog meer mensen kan bereiken, wordt er hard aan gewerkt om het aantal inzamelbakken uit te breiden - ook naar andere regio’s in Nederland. Daarnaast kunnen bedrijven direct aan de Sportspullenbank partijen sportkleding of -materialen doneren. Door bestaande spullen op deze manier te hergebruiken draagt de Sportspullenbank bovendien bij aan een duurzame economie. De sportspullen kunnen worden aangevraagd via sportverenigingen of maatschappelijke organisaties en de uitgifte wordt verzorgd door vrijwilligers van de Sportspullenbank. De sportkleding en -materialen worden zo beschikbaar gesteld aan mensen die dit zelf niet kunnen veroorloven.

Steun deze sportieve missie door de Sportspullenbank LifeSocks te kopen. Ga voor de balsport sokken met een hockeystick, voet- en basketbal; de gymzaal sokken met lijnen in verschillende kleuren net als de vloer in een sporthal; of de stoere sokken met bokshandschoenen. 

Help mee

Alle LifeSocks voor de Sportspullenbank Nederland

1 van 3